Nieuws

Conventietarieven 2021

Vanaf 1 januari 2021 gelden nieuwe conventietarieven. Domus Medica vatte ze voor hun leden samen op een handige kaart die je in het boekje met getuigschriften kan bewaren. Om de tarievenkaarten te kunnen downloaden, moet je aanmelden op de website. Deze is enkel toegankelijk voor leden van Domus Medica.

https://www.domusmedica.be/loopbaan/conventietarieven

GGZ-aanbod voor de allerkleinsten en hun ouders

Het CGG Mandel & Leie start vanaf januari 2021 met een aanbod voor de állerkleinsten en hun ouders, onder de naam ‘Tipi’. 

Met het Infant-Mental-Health aanbod voor regio Midden- en Zuid-West-Vlaanderen willen ze, via het versterken van de ouder-kind relatie, de ontwikkeling van jonge kinderen helpen bevorderen. Psychische problemen op latere leeftijd vinden immers vaak vroeg in de ontwikkeling hun oorsprong.

Aanmelden kan van zwangerschap tot en met de eerste kleuterklas of de dag van de 4e verjaardag, uitsluitend op verwijzing van een professionele derde, via het nummer 056/230020.

De ouder-kind behandelingen worden aangeboden in de vestigingen Menen, Izegem en Tielt.

Folder

Verwijscriteria huisartsentriage naar spoed COVID-19 (update)

Criteria voor doorverwijzing van huisartstriagepunt naar spoed bij een patiënt die zich aanmeldt met het vermoeden van COVID-19

Het is een consensusstuk van vakgroepen Hageneeskunde UGent en andere universiteiten uit de eerste golf. Enkele recente aanpassingen zijn geel gemarkeerd.

Documenten i.v.m. COVID-19

Op de website van Domus Medica vind je een aantal interessante steekkaarten en folders voor zowel huisarts als patiënt

Onbeschikbaarheid Marevan

Momenteel is er geen Marevan (60 tabletten) beschikbaar. De reden hiervan is nog onbekend.
Marevan 25 tabletten kan wel nog worden afgeleverd maar is niet of beperkt beschikbaar.

Als oplossing stelt men voor om, indien mogelijk, over te schakelen naar andere orale anticoagulantia (zie schema), of eventueel in te voeren uit het buitenland op basis van een voorschrift en een artsenverklaring. Bij invoeren uit het buitenland moet er rekening gehouden worden met een levertermijn van ongeveer een week.